Pórkové busiate

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 pórky
  • 3 lžíce ghee
  • sůl
  • 200 g smetany 12%
  • 200 g vařených bílých fazolí
  • muškátový oříšek - podle chuti
  • 500 g busiate

Na dokončení

  • hrst pažitky
  • konopná semínka
  • sýr Parmigiano Reggiano


Dejte si vařit osolenou vodu na těstoviny. V pánvi si rozehřejte ghee a pomalu na něm nechte zkaramelizovat pokrájené pórky. Dále si rozmixujte fazole se smetanou na kaši a přidejte k pórku. Dochuťte solí a muškátovým oříškem a nechce lehce probublat. Když voda vře, dejte do ní vařit busiate až změkne. 

Hotové těstoviny přendejte do pánve k pórkové omáčce. S těstovinami přidejte i vodu z těstovin na zjemnění. Omáčka na těstovinách krásně zkrémovatí. Při servírování těstoviny posypte nasekanou pažitkou, konopnými semínky a čerstvě nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!