Celozrnný chléb z proteinové mouky
Pochutnáte si rádi na kvalitním celozrnném chlebu? Vyzkoušejte tento recept:
Ingredience
- 700 ml teplé (ne horké) vody
- 1 lžíce sušeného droždí
- 1 lžíce kokosového cukru Nutrisslim
- 1 lžíce olivového Centonze oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 275g hladké špaldové mouky
- 100 g konopné mouky Good Hemp
- 350 g celozrnné mouky
- 1 lžíce himálajské soli Purasana
- Dle chuti oříšky, semínka a bylinky
Postup
Ve velké míse smíchejte teplou vodu, droždí a cukr. Voda nesmí být horká, spíše tělesné teploty, aby neznehodnotila účinek droždí. Za pět minut přidejte ocet a olej. Přidejte postupně všechnu mouku. Těsto bude řidší, kašovité a lepivé. Přidejte semínka, ořechy nebo co máte rádi. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout okolo 30 - 40 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Dobrou chuť!