Nákyp z quinoy

Nákyp z Quinoy
(4 porce)
 
100 g quinoy (vařit ve 190 ml teplé vody + lžička soli)
1 lžičky BIO kurkumového prášku
100 g čerstvého špenátu
3 lžíce BIO lněných semínek (namočit v 8 lžících teplé vody)
2 vajíčka
1 velká lžíce rýžového proteinu + na vysypání forem
200 g cherry rajčátek
2 stroužky česneku
2 lžíce extra panenského BIO olivového oleje Centoze
ghí - na vymazání forem
sůl
 
Nejprve si propláchněte quinou teplou vodou (díky tomu nebude po uvaření nahořklá) a dejte ji vařit do vody se solí a kurkumou. Jakmile bude quinoa vařená, dejte ji vychladnout. Mezitím, co se quinoa vaří, smíchejte lněné semínko s teplou vodou. Poté si spařte špenát horkou vodou a nakrájejte jej na menší kousky. Vychladlou quinou smíchejte s lněným semínkem dohromady a přidejte sůl, olivový olej, česnek, špenát, vajíčka, rýžový protein a vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a znovu promíchejte. Formy si vymažte ghí a vysypte rýžovým proteinem a naplňte směsí. Dejte do předehřáté trouby péct na 180 °C 40 minut. Podávejte teplý. Nicméně je výborný i za studena jako alternativa Velikonoční nádivky :).