Nepečený čokoládový dort

Na 1 dort s průměrem 20 cm budeme potřebovat:

Korpus

  • 250 g čokoládové granoly
  • 100 g mandlové mouky
  • 100 g agávového sirupu
  • 40 g kokosového tuku

Náplň

  • 200 g tmavé čokolády
  • 200 ml kokosového mléka

Na ozdobu

  • jahody
  • maliny
  • borůvky

V mixéru si rozmixujte čokoládovou granolu najemno. Granolu si přendejte do misky a přidejte mandlovou mouku, agávový sirup a rozpuštěný kokosový tuk. Vše promíchejte a vytvořte kompaktní těsto. Těsto namačkejte na dno formy. Korpus vložte do lednice a mezitím si připravte čokoládovou ganache. Čokoládu nakrájejte na malé kousky.

V hrnci si ohřejte kokosové mléko a vložte do něj kousky čokolády. Pomalu míchejte a na mírném ohni nechte čokoládu v mléce rozpustit. Směs nezahřívejte příliš, stačí kolem 40 - 45 stupňů, jen aby se rozpustila čokoláda. Hotovou ganache nalijte do korpusu a vraťte do lednice. Dort nechte úplně zatuhnout, klidně až do druhého dne. Nakonec stačí dozdobit čerstvým ovocem. Dobrou chuť!