Na 1 dort s průměrem 20 cm budeme potřebovat:
Korpus
- 250 g čokoládové granoly
- 100 g mandlové mouky
- 100 g agávového sirupu
- 40 g kokosového tuku
Náplň
- 200 g tmavé čokolády
- 200 ml kokosového mléka
Na ozdobu
V mixéru si rozmixujte čokoládovou granolu najemno. Granolu si přendejte do misky a přidejte mandlovou mouku, agávový sirup a rozpuštěný kokosový tuk. Vše promíchejte a vytvořte kompaktní těsto. Těsto namačkejte na dno formy. Korpus vložte do lednice a mezitím si připravte čokoládovou ganache. Čokoládu nakrájejte na malé kousky.
V hrnci si ohřejte kokosové mléko a vložte do něj kousky čokolády. Pomalu míchejte a na mírném ohni nechte čokoládu v mléce rozpustit. Směs nezahřívejte příliš, stačí kolem 40 - 45 stupňů, jen aby se rozpustila čokoláda. Hotovou ganache nalijte do korpusu a vraťte do lednice. Dort nechte úplně zatuhnout, klidně až do druhého dne. Nakonec stačí dozdobit čerstvým ovocem. Dobrou chuť!