Ovesné koláčky

  • cca 17 ks
  • 1 jablko
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 15 g kokosové mouky
  • 20 g mandové mouky
  • 50 g mandlového másla
  • špetka soli
  • višňový džem

Jablko si oloupejte a nastrouhejte najemno. Pokud má jablíčko pevnou slupku, klidně jej strouhejte rovnou se slupkou. 

K nastrouhanému jablku přidejte ovesné vločky, kokosovou mouku, mandlovou mouku, mandlové máslo a špetku soli. Vše důkladně smíchejte a rukou vypracujte těsto. 

Ochutnejte jej a pokud je na vás málo sladké, můžete jej přisladit. Například xylitolem nebo javorovým sirupem. Hotové těsto nechte chvilku odležet. Mezitím si zapněte troubu na 170°C a připravte si plech s pečícím papírem.

Z těsta vytvarujte kuličky, které položte na plech a následně do nich udělejte důlek na džem. Důlek se dobře dělá například koncem vařečky. Nakonec už stačí ovesné koláčky naplnit džemem. Nemusíte se bát, džemem rozhodně nešetřete. Takto připravené ovesné koláčky vložte do trouby a pečte 20 - 25 minut. Hotové je nechte vychladnout. Toto cukroví skladujte v chladu (ideálně v lednici) v dobře utěsněné krabičce. Takto vydrží přibližně 14 dnů. Dobrou chuť!