Na řepovou polévku budete potřebovat:
- 450 g mrkve
- 1 kg červené řepy
- 1 větší cibule
- 2 brambory
- 2 lžíce olivového oleje Centonze
- 2 lžičky himalájské soli
- pepř
- 1,5 lžíce vinného octa
- 1,5 l vroucí vody
K servírování
- BIO olej ze semínek egyptského černého kmínu
- zakysaná smetana
V hrnci rozpalte olivový olej a orestujte na něm nadrobno pokrájenou mrkev. Jakmile začne být mrkev hotová, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte ještě zhruba 10 minut. Poté si oloupejte červenou řepu, brambory a nakrájejte je na menší kousky a přidejte k zelenině v hrnci. Zalijte vroucí vodou, osolte, opepřete, přiklopte pokličkou a vařte 40 minut. Po uvaření vše rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte vinný ocet. V případě potřeby dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Při servírování zakápněte olejem z egyptského černého kmínu. Můžete polévku ozdobit i lžičkou zakysané smetany.