Řepová polévka

Řepová polévka
 
450 g mrkve
1 kg červené řepy
1 větší cibule
2 brambory
2 lžíce olivového oleje Centonze
2 lžičky himalájské soli
pepř
1,5 lžíce vinného octa
1,5 l vroucí vody
 
K servírování
BIO olej ze semínek egyptského černého kmínu
zakysaná smetana
 
V hrnci rozpalte olivový olej a orestujte na něm nadrobno pokrájenou mrkev. Jakmile začne být mrkev hotová, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte ještě zhruba 10 minut. Poté si oloupejte červenou řepu, brambory a nakrájejte je na menší kousky a přidejte k zelenině v hrnci. Zalijte vroucí vodou, osolte, opepřete, přiklopte pokličkou a vařte 40 minut.
Po uvaření vše rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte vinný ocet. V případě potřeby dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Při servírování zakápněte olejem z egyptského černého kmínu. Můžete polévku ozdobit i lžičkou zakysané smetany.




Podobné články