Vláčný makový dort
Ingredience:
Těsto: · 50 g erythritolu
· 3 celá vejce
· 70 ml sezamového oleje
· 100 g mletého máku
· 150 g celozrnné mouky
· 150 ml mléka nebo vody
· Kypřící prášek s vinným kamenem
Krém: · 750 g odtučněného tvarohu
· 150 g bílý jogurt s živou kulturou
· 50 g mletého máku
· 2 odměrky proteinu
· 2 lžíce strouhaného kokosu
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme a vyšleháme v hladké těsto. Poté nalijeme těsto do pečícím papírem vyložené dortové formy (20-25 cm). Těsto pečeme 15 minut při 150 °C, poté dopékáme dalších cca 15 minut při 170 °C – upečení těsta zkontrolujeme opět pomocí špejle. Mezitím co nám chladne korpus si připravíme krém a to tak, že si všechny suroviny na krém smícháme dohromady. Vychladlý a odležený korpus (min. 2 hodiny) dvakrát prořízneme a naplníme krémem. Celý dort potřeme také krémem a ozdobíme kokosovými chipsy.
Výživové hodnoty na větší porci: Bílkoviny: 20 g Sacharidy: 19 g z toho cukry: 4 g Tuky: 16 g
Energetická hodnota na větší porci: 1241 kJ / 296 kcal