Borůvkový dort

Těsto:

3 vajíčka
50 g BIO proteinu
60 g karobové mouky
50 g tapiokového škrobu
120 g lupinové mouky
4 polévkové lžíce erythritolu
1 kypřící prášek bez fosfátů
2 čajové lžičky kokosového oleje
200 ml rostlinného mléka  

Všechny ingredience postupně smícháme dohromady. Kdyby se těsto zdálo husté, přidáme ještě mléko. Hotové těsto vylejeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme cca 45 min na 180-200 st./kontrolujeme párátkem/.

Náplň:

1 bezlepkový vanilkový pudink /40 g/
200 ml rostlinného mléka
2 lžíce erythritolu

1 hedvábné tofu
1 polévková lžíce BIO proteinu

Do mírně vychladlého pudinku, který jsme si uvařili z 200 ml mléka, rozmixujeme tofu a osladíme.
Na vychladlý korpus nalejeme náplň, nahoru naskládáme borůvky a necháme vychladit.
Podáváme s rýžovou šlehačkou