Brokolicová pizza

Brokolicová pizza (2 ks)
 
2 brokolice (cca 1kg)
2 lžíce mletých lněných semínek + 10 lžic vody
1 lžíce oregana
himalájská sůl
6 lžic olivového oleje
4 vejce z volného chovu
100 g dýňového proteinu
100 g mandlového proteinu
 
Na pizzu
kečup
oregano
čerstvá zelenina (rajčata, paprika, jarní cibulka..)
žampiony
mozzarella
 
Namočte si lněná semínka do vody. Z brokolice si vytvořte rýži a vymačkejte z ní přebytečnou vodu přes utěrku. Brokolicovou rýži dejte do velké misky a přidejte oregano, sůl, vejce, olej a lněné semínko.
Vše pořádně promíchejte a nakonec přidejte dýňový a mandlový protein. Mělo by vám vzniknout pěkné kompaktní těsto. Z půlky těsta si na plech vyložený pečícím papírem vytvarujte tenkou placičku a dejte do vyhřáté trouby péct 20 minut na 200°C.
Poté na placku rozetřete kečup, přidejte oregano vše další, co máte na pizze rádi - rajčata, žampiony, papriku… Pizzu vložte zpět do trouby dopéct na dalších 15 minut.
 
 
Tip: Brokolicovou rýži uděláte nejrychleji pomocí kuchyňského mixéru. Kousky brokolice vložte do nádoby od mixéru a přidejte dostatečné množství vody tak, aby brokolice v nádobě plavala. Pomocí pulsů brokolici rozmixujte. Poté přecedte a pořádně vymačkejte přes utěrku.