Brusinkový chlebíček s pomerančem
- 150 g hladké špaldové mouky
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- lžička sody
- špetka soli
- 80 g kokosového tuku
- 100 ml javorového sirupu
- 2 lžíce mandlového másla
- kůra z jednoho pomeranče
- 100 ml pomerančové šťávy
- 150 ml vody
- 70 g sušených brusinek
- pomerančový přeliv
- 150 g pomerančového džemu
- 5 lžic javorového sirupu
- Kůra z pomeranče na ozdobu
V míse smíchejte všechny sypké suroviny, obě mouky, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. V druhé misce smíchejte všechny tekuté suroviny, rozpuštěný kokosový tuk, javorový sirup, mandlové máslo, kůru z pomeranče, pomerančovou šťávu a vodu.
Jakmile máte obě směsi dobře promíchané, vmíchejte tekutou směs do sypké a vymíchejte tekuté těsto. Nakonec do těsta vmíchejte sušené brusinky. Hotové těsto nalijte do formy na chlebíček. Formu vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 40 minut. Hotový chlebíček nechte úplně vychladnout.
Poté si nachystejte pomerančový přeliv. V rendlíku si rozmíchejte pomerančový džem a javorový sirup. Vše pomalu zahřívejte, dokud směs nezačne řídnout. Poté směs rovnoměrně rozlijte po chlebíčku a nechte zaschnout.