Brusinkový chlebíček s pomerančem

  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • lžička sody
  • špetka soli
  • 80 g kokosového tuku
  • 100 ml javorového sirupu
  • 2 lžíce mandlového másla
  • kůra z jednoho pomeranče
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 150 ml vody
  • 70 g sušených brusinek
  • pomerančový přeliv
  • 150 g pomerančového džemu
  • 5 lžic javorového sirupu
  • Kůra z pomeranče na ozdobu

 

V míse smíchejte všechny sypké suroviny, obě mouky, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. V druhé misce smíchejte všechny tekuté suroviny, rozpuštěný kokosový tuk, javorový sirup, mandlové máslo, kůru z pomeranče, pomerančovou šťávu a vodu.

Jakmile máte obě směsi dobře promíchané, vmíchejte tekutou směs do sypké a vymíchejte tekuté těsto. Nakonec do těsta vmíchejte sušené brusinky. Hotové těsto nalijte do formy na chlebíček. Formu vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 40 minut. Hotový chlebíček nechte úplně vychladnout. 

Poté si nachystejte pomerančový přeliv. V rendlíku si rozmíchejte pomerančový džem a javorový sirup. Vše pomalu zahřívejte, dokud směs nezačne řídnout. Poté směs rovnoměrně rozlijte po chlebíčku a nechte zaschnout.