Brusinkový chlebíček s pomerančem

	- 150 g hladké špaldové mouky
 
	- 150 g celozrnné špaldové mouky
 
	- 1 kypřící prášek do pečiva
 
	- lžička sody
 
	- špetka soli
 
	- 80 g kokosového tuku
 
	- 100 ml javorového sirupu
 
	- 2 lžíce mandlového másla
 
	- kůra z jednoho pomeranče
 
	- 100 ml pomerančové šťávy
 
	- 150 ml vody
 
	- 70 g sušených brusinek
 
	- pomerančový přeliv
 
	- 150 g pomerančového džemu
 
	- 5 lžic javorového sirupu
 
	- Kůra z pomeranče na ozdobu
 
 
V míse smíchejte všechny sypké suroviny, obě mouky, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. V druhé misce smíchejte všechny tekuté suroviny, rozpuštěný kokosový tuk, javorový sirup, mandlové máslo, kůru z pomeranče, pomerančovou šťávu a vodu.
Jakmile máte obě směsi dobře promíchané, vmíchejte tekutou směs do sypké a vymíchejte tekuté těsto. Nakonec do těsta vmíchejte sušené brusinky. Hotové těsto nalijte do formy na chlebíček. Formu vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 40 minut. Hotový chlebíček nechte úplně vychladnout. 
Poté si nachystejte pomerančový přeliv. V rendlíku si rozmíchejte pomerančový džem a javorový sirup. Vše pomalu zahřívejte, dokud směs nezačne řídnout. Poté směs rovnoměrně rozlijte po chlebíčku a nechte zaschnout.