Celerová polévka

Celerová polévka
 
3 lžíce ghí
1 velká cibule
500 g celeru
1 menší pórek (použije se bílá část)
2 větší brambory
1,5 l teplé vody
sůl + pepř
olej z egyptského černého kmínu
smetana na zjemnění
pražená semínka na ozdobu
 
Ve větším hrnci si rozpustíme ghí a na něm orestujeme na větší kostky nakrájenou cibuli, celer a bílou část pórku. Poté přidejte na kostky pokrájené brambory a zalijte teplou vodou. Přidejte sůl, pepř a vařte dokud nebude zelenina měkká. Jakmile je zelenina vařená, dejte všechno do mixéru a rozmixujte do krémové polévky. V případě potřeby, můžete přidat ještě vodu, aby byla polévka více řídká.
Při servírování zakápněte olejem z černého kmínu, smetanou na zjemnění a posypejte praženými semínky.