Celerová polévka

Celerová polévka
 
- 3 lžíce ghí
- 1 velká cibule
- 500 g celeru
- 1 menší pórek (použije se bílá část)
- 2 větší brambory
- 1,5 l teplé vody
- sůl + pepř
- olej z egyptského černého kmínu
- smetana na zjemnění
- pražená semínka na ozdobu
 
Ve větším hrnci si rozpustíme ghí a na něm orestujeme na větší kostky nakrájenou cibuli, celer a bílou část pórku. Poté přidejte na kostky pokrájené brambory a zalijte teplou vodou. Přidejte sůl, pepř a vařte dokud nebude zelenina měkká. Jakmile je zelenina vařená, dejte všechno do mixéru a rozmixujte do krémové polévky. V případě potřeby, můžete přidat ještě vodu, aby byla polévka více řídká.
Při servírování zakápněte olejem z černého kmínu, smetanou na zjemnění a posypejte praženými semínky.