Celozrnný chléb
Ingredience: ·
700 ml teplé (ne horké) vody
1 lžíce sušeného droždí
1 lžíce kokosového cukru Nutrisslim
1 lžíce olivového Centonze oleje
1 lžíce vinného octa
275 g hladké špaldové mouky
100 g konopné mouky Good Hemp
350 g celozrnné mouky
1 lžíce himálajské soli Purasana
oříšky, semínka a bylinky dle vaší chuti
Postup:
Ve velké míse smíchejte teplou vodu, droždí a cukr. Voda nesmí být horká, spíše tělesné teploty, aby neznehodnotila účinek droždí. Za pět minut přidejte ocet a olej.
Přidejte postupně všechnu mouku. Těsto bude řidší, kašovité a lepivé. Doplňte semínka, ořechy nebo co máte rádi…
Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout okolo 30 - 40 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Předehřejte troubu na cca 180°C. Pomocí stěrky přesuňte těsto do dvou olejem vymazaných forem a nechte ještě jednou vykynout. (My jsme použili jednu obdélníkovou a druhou klasickou chlebovou)