Celozrnný chléb

Celozrnný chléb 


Ingredience: ·

700 ml teplé (ne horké) vody 

1 lžíce sušeného droždí

1 lžíce kokosového cukru Nutrisslim

1 lžíce olivového Centonze oleje

1 lžíce vinného octa

275 g hladké špaldové mouky

100 g konopné mouky Good Hemp

350 g celozrnné mouky

1 lžíce himálajské soli Purasana

 oříšky, semínka a bylinky dle vaší chuti

 

Postup: 
Ve velké míse smíchejte teplou vodu, droždí a cukr. Voda nesmí být horká, spíše tělesné teploty, aby neznehodnotila účinek droždí. Za pět minut přidejte ocet a olej. 
Přidejte postupně všechnu mouku. Těsto bude řidší, kašovité a lepivé. Doplňte semínka, ořechy nebo co máte rádi… 
Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout okolo 30 - 40 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem. 
Předehřejte troubu na cca 180°C. Pomocí stěrky přesuňte těsto do dvou olejem vymazaných forem a nechte ještě jednou vykynout. (My jsme použili jednu obdélníkovou a druhou klasickou chlebovou)