Citronové těstoviny s citronovou omáčkou

Citronové těstoviny s citronovou omáčkou
 
250 g citronovo pepřových těstovin
100 g parmazánu
1 citron
50 g másla
velká hrst lístků bazalky
sůl
pepř
 
Do velkého hrnce si dejte vařit osolenou vodu. Jakmile voda vře, dejte do ní na 7 minut vařit těstoviny, budou al dente. Poté, co jsou těstoviny uvařené, tak si dejte na pánev jednu naběračku vody z těstovin. Vodu zahřejte a přidejte k ní šťávu z jedné poloviny citronu a kůru z jedné poloviny citronu. Promíchejte, zahřejte a přidejte plátky studeného másla s 50 g jemně nastrouhaného parmazánu. Vše důkladně promíchejte a pomaličku přiveďte k varu a vařte dokud se nerozpustí všechen sýr.
Nakonec k omáčce přidejte těstoviny a vše důkladně promíchejte.
Na závěr ještě přidejte nasekanou bazalku.

 

Při servírování ještě posypte trochou parmazánu a lehce opepřete.