Cuketová polévka

Cuketová polévka

Ingredience:

1 velká cuketa
2 mrkve
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamica + balzamico krém
ricotta
wurzl bujon či místo vody použijte zeleninový/masový vývar
italské bylinky, sůl dle chuti
konopná semínka

Postup:
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou mrkev a cuketu. Zalijeme cca 1 litrem vody tak, aby byla cuketa ponořená. Přidáme bujon a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme tyčovým mixérém, ochutíme bylinkami, balsamicem a vmícháme ricottu. Podáváme s balzamico krémem a konopnými semínky. Polévku lze podávat i studenou,a tak se hodí jak do chladných, tak horkých dnů jako lehký oběd či večeře.