Dýňová omáčka

Dýňová omáčka
 
2 lžíce ghí
2 ks cibule
2 stroužky česneku
větvička rozmarýnu
1 kg dýně hokaido
400 ml vroucí vody
sůl
pepř
1 lžička kurkumy
hrst hladkolisté petržele
250 g rajčatových těstovin
 
V hrnci si rozehřejte ghí a osmahněte na něm dozlatova cibulku. Jakmile začne cibulka být hotová, přidejte nadrobno nakrájený česnek a rozmarýn. Nechte provonět a přidejte na menší kousky nakrájenou dýni. Vše zalijte horkou vodou a nechte vařit 20 minut, než bude dýně měkká. Jakmile je dýně uvařená, přidejte sůl, pepř, kurkumu a vše rozmixujte. V případě potřeby přidejte vodu. Přisypte hrst nakrájené hladkolisté petržele a podávejte s rajčatovými špagetami.