Green flan

 

Flan je dezert na způsob pudingu pocházející ze Španělska. Jde ho připravit na spoustu způsobu, my si zkusíme speciální zelený. Ale nebojte, chutnat bude sladce.

 

Na 4 porce budeme potřebovat:

 

- 500 ml mandlového mléka

- 1 lžičky mleté bourbon vanilky

- 50 ml javorového sirupu

- 40 g kakaového tuku

- 100 g kešu másla

- 8 g agaru

- 2 lžíce prášku Greens

- 6 lžic vody

 

Do kastrůlku si dejte mandlové mléko, mletou vanilku, javorový sirup, kakaový tuk a kešu máslo. Pomalu zahřívejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Když je směs zahřátá, přidejte agarový prášek a přiveďte směs k varu. Provařte asi tři minuty, odstavte z plotny a nechce mírně vychladnout. 

 

Dále si smíchejte Greens prášek s vodou v kašičku, kterou důkladně rozmíchejte v kastrůlku se zbytkem směsi na flan. Pokud chcete docílit výraznější zelené barvy, směs krásně dobarvý například prášek matcha, nebo případně jiný zelený prášek. Pokud s barvou stále nejste spokojeni, můžete přidat trochu přírodního potravinářského barviva.

 

Takto připravenou směs na flan nalijte do skleniček a dejte vychladit do lednice, klidně do druhého dne.

 

Poté skleničky vyndejte, vložte na chvilku do horké vody a následně nožem odřízněte ode stěn a vyklopte flan na talířek. Můžete dozdobit čerstvým ovocem. Dobrou chuť!