Hrachová polévka

Na cca 4 porce bude potřeba:

  • 250 g půleného žlutého hrachu
  • 4 lžíce oleje
  • 1 cibule 
  • 1 stroužek česneku
  • lžička majoránky
  • 1 mrkev
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru
  • dle potřeby voda
  • 200g uzené tofu
  • čerstvý tymián
  • Bio omega 3 olej

 

Půlený hrách si pořádně propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.

V hrnci si rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli. Jakmile cibule začne zlátnout, přidejte prolisovaný česnek, který nechte na oleji jen chviličku rozvonět. Poté přidejte do hrnce mrkev nakrájenou na kousky, hrách a vše zalijte vývarem. 

Polévku rovnou osolte a přidejte i majoránku. 

Takto nechte polévku pomalu vařit, dokud nebude uvařený hrách i mrkev, cca 30 minut. Mezitím si na pánvičce nasucho (nebo na troše oleje) opečte uzené tofu nakrájené na kostičky. Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud se vám bude zdát polévka příliš hustá, přidejte trochu vody. Hotovou polévku servírujte s uzeným tempehem, lístečky čerstvého tymiánu a vše zakápněte Bio omega 3 olejem. Dobrou chuť!