Hruškové cookies

Hruškové cookies
cca 1 plech
 
200 g hruškového pyré (vytvoříte rozmixováním hrušek)
špetka skořice
30 g kokosového tuku
1 lžíce agávového sirupu
1 lžička jedlé sody
15 g kokosové mouky
40 g celozrnné špaldové mouky
50 g mletých lískových ořechů
30 g nakrájené vysokoprocentní čokolády nebo kakaových bobů
 
Hruškové pyré smíchejte se skořicí, povoleným kokosovým tukem a agávovým sirupem. Přidejte sodu a postupně vmíchejte kokosovou a špaldovou mouku. Nakonec přidejte jemně mleté oříšky a kousky čokolády nebo kakaových bobů. Těsto nechte aspoň 5 minut odležet. Připravte si plech s pečícím papírem a troubu si předehřejte na 180°C.
Lžící těsto rozdělte na plech do kopečků (nebo klidně i placiček), ale nechte mezi nimi dostatečně velký odstup. Těsto se během pečení “rozteče” do placičky. Vložte plech do trouby a pečte 15 minut.
 
Hotové cookies jsou krásně vláčné a díky hrušce se skořici, připomínají chuť perníku :).