Hruškové cookies

Hruškové cookies
cca 1 plech
 
- 200 g hruškového pyré (vytvoříte rozmixováním hrušek)
- špetka skořice
- 30 g kokosového tuku
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1 lžička jedlé sody
- 15 g kokosové mouky
- 40 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g mletých lískových ořechů
- 30 g nakrájené vysokoprocentní čokolády nebo kakaových bobů
 
Hruškové pyré smíchejte se skořicí, povoleným kokosovým tukem a agávovým sirupem. Přidejte sodu a postupně vmíchejte kokosovou a špaldovou mouku. Nakonec přidejte jemně mleté oříšky a kousky čokolády nebo kakaových bobů. Těsto nechte aspoň 5 minut odležet. Připravte si plech s pečícím papírem a troubu si předehřejte na 180°C.
Lžící těsto rozdělte na plech do kopečků (nebo klidně i placiček), ale nechte mezi nimi dostatečně velký odstup. Těsto se během pečení “rozteče” do placičky. Vložte plech do trouby a pečte 15 minut.
 
Hotové cookies jsou krásně vláčné a díky hrušce se skořici, připomínají chuť perníku :).