Hustá luštěninová polévka
- 2 lžíce Extra Virgin Olive Oil RISERVA
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 4 brambory
- 2 l vody/vývaru
- pepř
- 1 lžička polévkového koření
- 1 lžička himalájské soli
- 1 hrnku čočky
- 250 g rajčatového pyré
- plechovka fazolí
- plechovka cizrny
- 50 g baby špenátu
- Bio olej z egyptského černého kmínu na zakápnutí
V hrnci si rozehřejte olivový oleje a orestujte na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev. Jakmile je zelenina hotová, přidejte na kostky nakrájené brambory a vše zalijte horkou vodou nebo vývarem. Přidejte rajčatové pyré a vše promíchejte. Přidejte pepř, polévkové koření, himalájskou sůl, propláchnutou čočku a vše vařte, než budou čočka a brambory hotové. Ke konci vaření přidejte propláchnuté fazole a cizrnu a vařte ještě zhruba 5 minut. Nakonec dejte do horké polévky lístky špenátu. Při servírování zakápněte olejem z egyptského černého kmínu.