Hustá luštěninová polévka

  • 2 lžíce Extra Virgin Olive Oil RISERVA
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 4 brambory
  • 2 l vody/vývaru
  • pepř
  • 1 lžička polévkového koření
  • 1 lžička himalájské soli
  • 1 hrnku čočky
  • 250 g rajčatového pyré
  • plechovka fazolí
  • plechovka cizrny
  • 50 g baby špenátu
  • Bio olej z egyptského černého kmínu na zakápnutí


V hrnci si rozehřejte olivový oleje a orestujte na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev. Jakmile je zelenina hotová, přidejte na kostky nakrájené brambory a vše zalijte horkou vodou nebo vývarem. Přidejte rajčatové pyré a vše promíchejte. Přidejte pepř, polévkové koření, himalájskou sůl, propláchnutou čočku a vše vařte, než budou čočka a brambory hotové. Ke konci vaření přidejte propláchnuté fazole a cizrnu a vařte ještě zhruba 5 minut. Nakonec dejte do horké polévky lístky špenátu. Při servírování zakápněte olejem z egyptského černého kmínu.