Jablečno ovesné kuličky

Jablečno ovesné koule

 

2x větší jablka

70 g ovesných vloček

1 lžíce agávového sirupu (nebo jiného sladidla)

1 lžičky mleté skořice

2 - 3 lžíce mandlového proteinu

1 lžíce kokosové mouky

strouhaný kokos na obalení

 

Jablka si důkladně umyjte a oloupejte. Poté je najemno nastrouhejte a dejte do menšího kastrolku. Přidejte trochu nasekané ovesné vločky a směs lehce zahřejte na střední plamen. Postupně přidejte agávový sirup, mletou skořici. Vše důkladně promíchejte a dejte stranou z plotny. Jakmile jsou vločky změklé do směsi přimíchejte mandlový protein a kokosovou mouku a dejte směs vychladnout. Poté ze směsi vytvořte kuličky a obalte je ve strouhaném kokosu.

Kuličky skladujte v lednici maximálně týden.