Jahodové tartaletky

Na 5 ks jahodových tartaletek budeme potřebovat:

Korpus

  • 250 g mandlové mouky
  • lžíce keto kolagenu
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 50 g kokosového tuku
  • 50 g mandlovo - kokosového krému
  • špetka soli

Náplň

  • 100 g kešu (namočených alespoň 4 hodiny předem)
  • 40 g kakaového tuku
  • 2 lžíce xylitolu
  • 200 g jahod
  • špetka soli

Dozdobení

  • čerstvé jahody
  • kakaové boby
  • kokosové lupínky

 

Než se do tartaletek pustíte, namočte alespoň 4 hodiny předem kešu oříšky do vody. Nejprve si připravte směs na korpus. Smíchejte mandlovou mouku, kolagen, javorový sirup, kokosový tuk, mandlovo kokosový krém a špetku soli. Vše promíchejte rukou, do kompaktní hmoty. Hotovou směs na korpus naplňte do formiček na tartaletky. 

Dále si připravte náplň do tartaletek. Do nádoby od mixéru vložte propláchnuté kešu oříšky, rozpuštěný kakaový tuk, xylitol a očištěné jahody. Hotovou náplň nalijte do připravených formiček s korpusem a vložte na noc do lednice. Druhý den vyjměte tartaletky z formiček a dozdobte.

Hotové tartaletky skladujte v lednici. Dobrou chuť!