Pro přípravu budeme potřebovat formu cca 30 x 20 cm a ty to suroviny:
- 200 g mandlové mouky
- 150 g jemných ovesných vloček
- 30 g kokosové mouky
- 70 g javorového sirupu
- 80 g kokosového tuku
- 60 g kokosovo-mandlového krému
- 200 g černorybízového džemu
V misce si smíchejte mandlovou mouku, ovesné vločky a kokosovou mouku. Přidejte javorový sirup, kokosový tuk a kokosovo-mandlový krém. Vše smíchejte dohromady v drobivé těsto, které ale po zmáčknutí drží při sobě.
Přibližně 100 g těsta odeberte stranou. Zbytek těsta vmačkejte do formy vyložené pečícím papírem. Těsto dejte předpéct do trouby vyhřáté na 170 °C na 10 minut.
Poté na těsto rozetřete rybízový džem a posypte zbytkem těsta jako drobenkou. Koláč vraťte do trouby a pečte jej přibližně 20 minut. Hotový koláč nechte úplně vychladnout. Dobrou chuť!