Koláč s černým rybízem

Pro přípravu budeme potřebovat formu cca 30 x 20 cm a ty to suroviny:

  • 200 g mandlové mouky
  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 30 g kokosové mouky
  • 70 g javorového sirupu
  • 80 g kokosového tuku
  • 60 g kokosovo-mandlového krému
  • 200 g černorybízového džemu

V misce si smíchejte mandlovou mouku, ovesné vločky a kokosovou mouku. Přidejte javorový sirup, kokosový tuk a kokosovo-mandlový krém. Vše smíchejte dohromady v drobivé těsto, které ale po zmáčknutí drží při sobě.

Přibližně 100 g těsta odeberte stranou. Zbytek těsta vmačkejte do formy vyložené pečícím papírem. Těsto dejte předpéct do trouby vyhřáté na 170 °C na 10 minut.

Poté na těsto rozetřete rybízový džem a posypte zbytkem těsta jako drobenkou. Koláč vraťte do trouby a pečte jej přibližně 20 minut. Hotový koláč nechte úplně vychladnout. Dobrou chuť!