Kulajda

Kulajda
 
200 g lišky
žampióny krémové - 200 g
4 brambory
2 lžíce ghí
2 lžíce rýžového proteinu
1 l horké vody
1 plechovka bílých fazolí
hrst čerstvého nasekaného kopru
2 lžíce octu
2 lžíce cukru
1 lžičky kmínu
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl a pepř
Black seed oil (olej z egyptského kmínu)
 
Ve větším hrnci si rozpalte ghí a po částech na něm lehce osmahněte na větší kousky nakrájené houby. Jakmile jsou houby osmahnuté, zasypte je rýžovým proteinem, promíchejte a zalijte horkou vodou. Přidejte na kousky nakrájené brambory, osolte, opepřete, přidejte nové koření, bobkový list, kmín a vařte 15 minut. Po uvaření vyndejte nové koření a bobkový list. Přidejte rozmixované bílé fazole, cukr, ocet a nasekanou hrst kopru. Nechte ještě 5 minut vařit a v případě potřeby dochuťte a zakápněte olejem z egyptského kmínu.