Květákové muffiny (cca 20 ks)
1 střední květák
1 mrkev
6 vajíček z volného chovu
50 g dýňového proteinu
50 g kokosové mouky
6 lžic extra panenského olivového oleje
lžička oregana
hrst čerstvé petrželky
sůl
Z květáku si vytvořte květákovou rýži. Mrkev nastrouhejte na struhadle najemno. Květák i mrkev pořádně vymačkejte, abyste se zbavili co nejvíce šťávy. K zelenině přidejte vajíčka, mouku a protein, olivový olej, sůl a koření. Vše pořádně promíchejte a nechte aspoň 5 minut odpočinout. Mezitím si předehřejte troubu na 200°C. Těsto rozdělte do muffinových košíčků a pečte ve vyhřáté troubě 30 minut. Z těsta můžete udělat i placky. Podávejte s čerstvou zeleninou. Výborné jsou teplé nebo i studené. Skvělé i jako slaná snídaně.
Tip: Květákovou rýži uděláte nejrychleji pomocí kuchyňského mixéru. Kousky květáku vložte do nádoby od mixéru a přidejte dostatečné množství vody tak, aby květák v nádobě plaval. Pomocí pulsů květák rozmixujte. Poté přeceďte a pořádně vymačkejte přes utěrku.
Tento recept pro nás připravila Anička Tůmová @livewithanny