Květákové muffiny

Květákové muffiny (cca 20 ks)

1 střední květák

1 mrkev

6 vajíček z volného chovu

50 g dýňového proteinu

50 g kokosové mouky

6 lžic extra panenského olivového oleje

lžička oregana

hrst čerstvé petrželky

sůl

Z květáku si vytvořte květákovou rýži. Mrkev nastrouhejte na struhadle najemno. Květák i mrkev pořádně vymačkejte, abyste se zbavili co nejvíce šťávy. K zelenině přidejte vajíčka, mouku a protein, olivový olej, sůl a koření. Vše pořádně promíchejte a nechte aspoň 5 minut odpočinout. Mezitím si předehřejte troubu na 200°C. Těsto rozdělte do muffinových košíčků a pečte ve vyhřáté troubě 30 minut. Z těsta můžete udělat i placky. Podávejte s čerstvou zeleninou. Výborné jsou teplé nebo i studené. Skvělé i jako slaná snídaně.

Tip: Květákovou rýži uděláte nejrychleji pomocí kuchyňského mixéru. Kousky květáku vložte do nádoby od mixéru a přidejte dostatečné množství vody tak, aby květák v nádobě plaval. Pomocí pulsů květák rozmixujte. Poté přeceďte a pořádně vymačkejte přes utěrku.

Tento recept pro nás připravila Anička Tůmová @livewithanny