Linecké ze špaldové mouky

Linecké ze špaldové mouky
 
200 g hladké špaldové mouky
50 g mandlového proteinu
100 g Erythritolu (rozmixovaného do prášku)
lžička nastrouhané kůry z bio citronu
1 vejce z volného chovu
125 g změklého másla
domácí marmeláda na slepování
práškový erythritol na posypání
 
Nejdříve si připravte prášek z krystalů Erythritolu. Můžete použít výkonný kuchyňský mixér a nebo krystalky rozdrtit v hmoždíři.
Poté smíchejte mouku, mandlový protein, práškový erythritol a citronovou kůru. Ke směsi přidejte jedno vejce i máslo a vypravujte pevné těsto. Pracujte rukama, kdy se máslo krásně rozpustí a promíchá se s ostatními surovinami. Hotové těsto dejte do lednice, alespoň do druhého dne odpočinout.
Druhý den nechte těsto lehce povolit a rozválejte jej na pomoučněném válu do cca 4 - 5 mm placičky. Z těsta vykrajovátky vykrojte požadované tvary, naskládejte je na plech a pečte v předehřáté troubě 170°C do růžova, asi 5 - 7 minut - záleží na tloušťce těsta.
 
Hotové linecké nechte pořádně vychladnout a poté slepujte domácí marmeládou. Na ozdobu můžete linecké ještě posypat práškovým erythritolem.
Linecké cukroví je vláčné během pár dnů a v chladu vydrží až do Vánoc.