Lněné krekry

Lněné krekry - 1 plech
 
100 g mletého lněného semínka
200 ml vody
1 lžíce olivového oleje
1 lžička koření na zeleninu
sůl (pokud už není v koření)
1 mrkev - cca 50 g
 
Tip: Vyzkoušejte i jiné druhy zeleniny, nebo třeba přidejte sýr.
 
Postup
Lněné semínko zalijte vodou a nechte lněné semínko, ať ji nasaje. Mezitím si nastrouhejte mrkev a vymačkejte z ní přebytečnou šťávu. Mrkev přidejte ke lněnému semínku společně s kořením, solí a olejem. Vznikne vám lepivá směs, kterou rozetřete do tenké vrstvičky na pečící papír. Krájecím kolečkem nebo nožem si placku rovnou rozkrájejte na požadované tvary krekrů - placka po upečení díky tomu půjde pěkně nalámat.
Plech dejte do vyhřáté trouby na 170°C a pečte 25 - 30 minut - záleží na síle placky. Čím tenčí, tím lepší!
 
Upečené krekry nechte vychladnout a až poté nalámejte na jednotlivé krekry.