Makové řezy s tofu krémem

Těsto:

200 g mletého máku
100 g mixovaných vloček Mornflake
100 g konopné mouky Good Hemp
150 ml kokosového oleje Nutrisllim
300 ml rostlinného mléka
100 g erythritolu
2 lžíce cacao quinoa prášku
4 celá vejce
kypřící prášek s vinným kamenem

Krém:
500 g tvarohu
200 g tofu natural
150 ml kokosového oleje Nutrisslim
stéviové kapky na doslazení
želatinový ztužovač

Na dohotovení:
meruňky, dortové želé

Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme a upečeme na plechu střední velikosti, který jsme vyložili pečíčím papírem. Pečeme cca 35 minut při 160-170 °C (upečenost kontrolujeme pomočí špejle). Těsto necháme chladnout a připravíme si krém. Krém na těsto lijeme, ale až po úplném vychladnutí. Tofu umixujeme na jemný krém a smícháme s tvarorem, rozpuštěným kokosovým olejem a dosladíme dle chuti. Želatinový ztužovač zapracujeme dle návodu na obalu do krému. Nalijeme na těsto, lehce plechem zatřeseme, aby byl krém rovnoměrně po celém plechu. Poklademe ovocem (např. meruňky) a polijeme dle libosti dortovým želé.