Marokánky

Marokánky
 

- 100 g mandlí

- 100 g lískových oříšků

- 200 g sušeného ovoce - my použili brusinky

- 2 lžíce psyllia - smíchaného ve 300 ml vody

- 2 lžíce agávového sirupu

- 3 lžíce mandlového proteinu

- 100 g 50% čokolády

 
Nejdříve si nasekejte v sekáčku mandle s lískovými oříšky a poté zvlášť sušené ovoce. Oříšky s ovocem promíchejte a přidejte ke směsi smíchané psyllium s vodou, agávový sirup a mandlový protein. Vše důkladně promíchejte.
Poté s pomocí lžíce z těsta vytvarujte malé placičky a pokládejte je na pečící papír a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut. Po upečení dejte placičky vychladnout. Jakmile jsou placičky studené, namočte spodní části v rozpuštěné čokoládě a znovu pokládejte na pečící papír. Jakmile je máte všechny namočené, dejte je vychladnout do lednice (nebo ven), aby čokoláda ztuhla. Skladujte v chladu až do Vánoc.