Pikantní rýžové nudle

Na čtyři porce bude potřeba:

  • 4 porce širokých rýžových nudlí

Omáčka

  • 100 g mandlového másla
  • 1 lžíce tamarindové pasty
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • šťáva z půlky limetky
  • 1 lžičky zázvoru
  • 1 lžičky kurkumy
  • 1 chilli vloček
  • cca 70 ml vody
  • sůl
  • na doplnění
  • černý sezam
  • medvědí česnek

Nejprve si připravte omáčku na nudle. V misce smíchejte všechny suroviny na omáčku, až na vodu, kterou do směsi přidávejte postupně podle potřeby. Množství vody si případně upravte podle konzistence, kterou byste chtěli docílit. Je potřeba hodně míchat, aby se vše spojilo a vytvořila se krásně hladká omáčka. Nakonec omáčku dosolte a případně ji ještě dolaďte podle chuti.

Rýžové nudle připravte ideálně podle návodu na sáčku. Hotové je slijte a propláchněte horkou vodou. Ihned do nudlí vmíchejte dostatečné množství omáčky, přidejte černý sezam a medvědí česnek. Pokud je chcete mít ještě více pikantní, zasypejte je další lžičkou chilli vloček :).

Nudle jsou skvělé jako příloha, ale i jako samostatný pokrm. Dobrou chuť!