Plněná rajčata po indicku s bylinkovou bagetou

  • 10 ks rajčat
  • 100 g pšeničného bulguru
  • 150 g Korma omáčky
  • 2 žampiony
  • sůl
  • hrst koriandru
  • olivový olej
  • bageta
  • čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn, oregano, pažitka… co máte rádi

Bulgur propláchněte vodou a zalijte jej 200 ml horké vody, přidejte trochu soli, zakryjte a nechte odstát, dokud se všechna voda nevsákne.

Mezitím si omyjte rajčata, odkrojte vršky a vydlabejte. Vnitřky rajčat si dejte stranou.

Hotový bulgur smíchejte s korma omáčkou, přidejte nakrájený koriandr a nakrájené žampiony na malé kousky. Nakonec vezměte vnitřky z pěti rajčat, nakrájejte je na malé kousky a přidejte do směsi.

Hotovou směsí naplňte všechna rajčata a položte je na plech. Do plechu přidejte zbytek vnitřků z rajčat.

Plech dejte do trouby a rajčata pečte na 180 °C alespoň hodinu a půl. Čím déle je budete péct, tím více se vypečou rajčata a jejich chuť tak bude výraznější. Pokud máte čas, nechte rajčata péct klidně dvě hodiny.

Když máte rajčata upečená, nachystejte si bylinkovou bagetu. Čerstvé bylinky si nakrájejte najemno a kousky baget opečte na sucho. Opečenou bagetu zakápněte olivovým olejem, posypejte nasekanými bylinkami a špetkou soli. 

Plněná rajčata jsou skvělá jako předkrm, nebo i hlavní chod. Dobrou chuť!