Salát z pečené zeleniny

Salát z pečené zeleniny (2 porce)
 
  • 300 g petržele
  • 400 g mrkve
  • 3 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • listy polníčku, rukoly či jiný salát
 
Zálivka
  • 4 stroužky pečeného česneku
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • sůl
  • cca 1 lžíce vody
 
Mrkev a petržel si očistěte a nakrájejte na větší kousky. Červenou cibuli překrojte na měsíčky a vše vložte do pekáčku. Zakápněte olivovým olejem a osolte. Do pekáčku přidejte i česnek (ten neloupejte). Pečte v troubě na 200°C takových 30 minut.
 
Po 30 minutách vyndejte česnek z pekáčku a vyloupněte jej ze slupky. V mističce vám půjde vidličkou krásně rozmačkat do kaše. K česneku přidejte hořčiči, sirup, sůl a podle potřeby i trochu vody.
 
Nakonec pečenou zeleninu podávejte s čerstvými lístky nějakého salátu, rukoly či polníčku a zakápněte zálivkou.