Sépiové těstoviny

 
Sépiové těstoviny s žampionovou omáčkou
(2 větší porce)
 
250 g sépiových těstovin
2 lžíce olivového oleje
200 g žampionů
snítka rozmarýny
200 ml smetany (stačí 12%)
50 g parmezánu
 
Nakrájejte si žampiony na plátky a dejte si vařit vodu na těstoviny. Do pánve přidejte olej a žampiony na něm opékejte. Přidávejte je do pánve postupně, chceme aby se opekly a nepouštěly vodu. Během opékání žampionů si dejte vařit těstoviny podle návodu. Když máte všechny žampiony opečené přidejte do pánve nasekanou snítku rozmarýnu a přilejte smetanu. Nechte krátce povařit a nakonec přidejte parmezán, který omáčku zahustí. Na závěr uvařené těstoviny přendejte rovnou z hrnce do pánve, a promíchejte s omáčkou.