Na cca 6 porcí bude potřeba:
- cibule
- 3 lžíce ghee
- 500 g špenátu ( čerstvého nebo mraženého)
- sůl
- 600 ml vývaru
- 200 ml smetany
- 250 g vařených bílých fazolí
- 1 stroužek česneku
Na ozdobu:
- čerstvý tymián
- rostlinná smetana
- konopné semínko
- jedlé květy (sedmikráska)
Nejprve si nakrájejte cibuli na kousky a osmahněte ji na ghí. K cibulce přidejte špenát, zalijte vývarem a nechte přivést k varu. Následně do polévky přidejte sůl, smetanu, fazole a česnek. Vše nechte chvilku povařit, stačí tak pět minut. Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Při servírování polévku dozdobte smetanou, lístky tymiánu, konopným semínkem a květy ze zahrádky. Dobrou chuť!