Špenátový krém na ghí

Na cca 6 porcí bude potřeba:

  • cibule
  • 3 lžíce ghee
  • 500 g špenátu ( čerstvého nebo mraženého)
  • sůl
  • 600 ml vývaru
  • 200 ml smetany
  • 250 g vařených bílých fazolí
  • 1 stroužek česneku

 

Na ozdobu:

  • čerstvý tymián
  • rostlinná smetana
  • konopné semínko
  • jedlé květy (sedmikráska)

 

Nejprve si nakrájejte cibuli na kousky a osmahněte ji na ghí. K cibulce přidejte špenát, zalijte vývarem a nechte přivést k varu. Následně do polévky přidejte sůl, smetanu, fazole a česnek. Vše nechte chvilku povařit, stačí tak pět minut. Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Při servírování polévku dozdobte smetanou, lístky tymiánu, konopným semínkem a květy ze zahrádky. Dobrou chuť!