Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky
 
250 g jáhlové mouky
250 g pohankové mouky
150 g rýžového proteinu
3 lžíce agávového sirupu
500 ml teplé vody
20 ks švestek
250 g tvrdého tvarohu
kokosový cukr na posypání
ghí na zalití
 
Ve velké míse si smíchejte jáhlovou a pohankovou mouku s rýžovým proteinem. Přidejte agávový sirup a polovinu teplé vody. Důkladně promíchejte a pak postupně přidáveje další vodu a míchejte, dokud vám nevznikne krásné těsto.
Těsto nechte chvilku odpočinout a mezitím si zbavte švestky pecek. Švestku vždy jen z jedné strany nařízněte a pecku vyloupněte.
Z těsta si vytvořte tenkou placku a obalte jím švestku. Vrstva těsta nesmí být moc tenká, jinak při vaření praskne a vyteče vám šťáva ze švestky. Stačí tak zhruba 5 mm. Pokud je vrstva mnohem větší, trvá déle než se knedlíky uvaří.
Jakmile máte švestky obalené, dávejte je do vroucí vody vařit na cca 5 minut. Může se stát, že vyplavou dříve, ale nechte je tam ještě chvilku vařit.
Jakmile jsou knedlíky hotové, vyjměte je a nechte okapat v cedníku.
Podávejte s nastrouhaným tvarohem, kokosovým cukrem a zalité rozpuštěným ghí.