Švestkový koláč plný bílkovin
Klasický švestkový koláč si můžete udělat i ve verzi s kokosovou moukou a olejem. Jak na to:
Korpus:
- 20 g kokosového cukru Purasana
- 80 g kokosového oleje Purasana
- 100 g celozrnné mouky
- 50 g kokosové mouky Purasana
Náplň:
- 200 g švestkového šmakouna (nastrouhat najemno)
- 350 g odtučněného tvarohu
- 2 celá vejce + dva bílky
- 40 g kokosového cukru Purasana
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- Švestky
Postup:
Ingredience na korpus zpracujeme v tuhé těsto, kterým vyplníme dno formy. Suroviny na náplň jednoduše smícháme a nalijeme na korpus. Pak poklademe švestkami z kompotu nebo čerstvými. Pečeme do lehkého zezlátnutí a utuhnutí cca 35 minut při 170 °C. Dobrou chuť!