Švestkový koláč plný bílkovin

 

Klasický švestkový koláč si můžete udělat i ve verzi s kokosovou moukou a olejem. Jak na to:

Korpus:

- 20 g kokosového cukru Purasana
- 80 g kokosového oleje Purasana
- 100 g celozrnné mouky
- 50 g kokosové mouky Purasana

Náplň:

- 200 g švestkového šmakouna (nastrouhat najemno)
- 350 g odtučněného tvarohu
- 2 celá vejce + dva bílky
- 40 g kokosového cukru Purasana
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- Švestky

Postup:

Ingredience na korpus zpracujeme v tuhé těsto, kterým vyplníme dno formy. Suroviny na náplň jednoduše smícháme a nalijeme na korpus. Pak poklademe švestkami z kompotu nebo čerstvými. Pečeme do lehkého zezlátnutí a utuhnutí cca 35 minut při 170 °C. Dobrou chuť!