Těsto
- 250 g mandlového proteinu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička soli
- 4 vejce z volného chovu
- 2 lžíce oleje
- cca 2 lžíce vody (pokud je potřeba)
Náplň
- 150 g čerstvého špenátu
- 100 g oblíbeného sýra (Emmental)
- 200 ml smetany
- 3 vejce z volného chovu
- 5 ks cherry rajčátek
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička italských bylinek
Postup
Nejprve si připravte těsto. Smíchejte si mandlový protein s kurkumou a solí, přidejte olej a vejce. Pořádně těsto promíchejte, pokud nebude držet při sobě, přidejte trochu teplé vody. Formu na koláč si pořádně vymažte olejem a vysypejte mandlovým proteinem, nebo moukou. Těsto do ni rovnoměrně rozprostřete až do krajů. Takto dejte formu s těstem do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut.
Mezitím, co je těsto v troubě, si připravte náplň. Listy špenátu spařte horkou vodou a pokrájejte na menší kousky. Sýr si nastrouhejte, rajčátka překrojte na půl a jarní cibulku nakrájete nadrobno. Vyndejte formu z trouby a vše rovnoměrně na korpus rozprostře. Nakonec jen zalijte směsí ze smetany, vajíček a italských bylinek. Quiche vložte zpátky do trouby a pečte 40 minut.
Tip: Náplň si můžete různě upravovat podle toho, co máte doma nebo co máte rádi.